20101209 közmeghallgatás

Elmondta Somogyi Sándor Böszörményi u. 2/b lakos. Megválaszolta Pokorni Zoltán polgármester (PM)

1.    A Moszkva tér átépítésnek mielőbbi megkezdésével s az önkormányzat ezt szorgalmazó állásfoglalásával a környezetemben lakó emberek úgy tűnik, egyet értenek. A térrendezése nélkül a forgalom meggyorsítása is lehetetlen. A munkát ütemezni lehet, de az átrendezésnél lehetőleg ne alkalmazzanak provizórikus megoldásokat.

PM: Az önkormányzat keresi módját az ügyhöz való minél nagyobb hozzájárulásnak.

2.    Üdvözölni lehet az önkormányzat munkáját, amit a kerület fejlesztéséért a városközpont korszerűsítéséért folytat. Támogatni való még akkor is, ha az elképzelések kialakításába a kivitelezés a megvalósulás szükséges mértékű megismerésébe alig vonnak be bennünket, a lakosságot. Lásd: Sportmax

PM: Megkeresik a módját az alaposabb tájékoztatásnak.

3.    Mintha szembetűnően romlott volna közvetlen környezetünk állapotának figyelemmel kísérése, színvonalának folyamatos fenntartása az önkormányzat részéről.

a.    A Nagyenyed utcában a villamos sín mellett kikopott az aszfalt. A rajta járó buszok rázkódnak.

b.    A Böszörményi u. 2. számú ház előtti villamos megálló mindkét járdaszigetének út felöli széle az utóbbi három évben elporladt.

c.    Az Apor Vilmos téren a Második Világháború idején üldözötteket mentő emberek emlékművén a bevésett betűk egy részéről a festék eltűnt. E miatt a nevek olvashatatlanok. ( Az emlékmű létrehozása-bár kapkodva történt-nagyszerű dolog volt)

d.    Az Apor Vilmos püspök emlékműve kő helyett zöld színű csempével borított betontömbön áll. „Olcsó” megoldás. Egy már levált csempét észrevehetően felületesen helyeztek vissza.

e.    A „TURUL” emlékművet és környékét minden évben fabrikálják, javítják. Ez évben két tárgyaló asztal nagyságú lépcsőjét javították.

f.    Az Alkotás u. alatt a Déli pu. felé (kerengőhöz) vezető aluljáróban a kövezet nagy területen tönkre ment, erősen balesetveszélyes. Közbekiáltás: A levezető lépcső aljánál is mozog a kő, ami már egy asszonynak lábtörést okozott. Az aluljáró rosszul világított.

g.    A Németvölgyi úti iskolánál a túloldalon lévő buszmegállóhoz, zebrával, lámpával biztosított átjárót építettek ki. Utólag a buszmegállót áthelyezték, s az iskolások a zebrát kikerülve a rövidebb utat választva igyekeznek a buszhoz.